Ekipa

Ko se ob prvem požirku kombuče vprašamo kako je sploh prišlo do te pijače, nas popelje nazaj v čas.

Ko so zdravilci in doktorji iskali čarobne napoje za večno življenje za lajšanje bolezni in muk. Obstaja veliko zgodb in legend o pijači, ter temu iz kje izvira. Marsikaj lahko pripišemo sreči v nesreči o nastanku, kot pri nekaterih pijačah na primer pivo in vino. Tako smo našli zapise korejskega doktorja Kombu, ki je svoje bolnike zdravil in krepil s pijačo kombuča. Tako se je kombuča s kolonizacijo in kasneje globalizacijo razširila po celem svetu in posledično zašla tudi v Slovenijo. Kulturo kombuče so poznali že naši stari starši.


Sedaj pa je naš doktor v laboratoriju zvaril napoj, ki ne bo le ugodno vplival na vaše zdravje, vendar tudi na vaš okus. Kombuča, ki jo vari naš doktor je živa in s tem tudi nepredvidljiva. Lahko bi rekli, da gre bolj za krotenje divje zveri, kot varjenje pijače. Vendar pa smo vedno bogato nagrajeni, ko zver spremenimo v svojega ljubljenčka, ki nas vsakodnevno nagrajuje s svojimi pozitivnimi lastnostmi.

Doktor vas vabi, da poizkusite njegove štiri zvarke in se odločite kateri vam najbolj ugaja na telo in okus.

Ekipa v ozadju nastanka in izdelave

Kristjan:

Sem človek, ki je noro predan gostinskemu poslu. Svojo pot sem začel kot kuhar in se je kar nekaj let držal. Nato sem prešel na pekarstvo, ker sem si želel osvojiti tudi to področje. V pekarni sem vzljubil delo z drožmi in njihovo živo delovanje, ki se je vsak dan obnašalo drugače. Tako sem zašel v svet fermentacije.

Anja:

Svojo pot sem začela kot študentka delovne terapije. Veselilo me je delo z ljudmi in sem zato študentsko delo opravljala v lokalu in kasneje v restavraciji, kjer sem se tudi zaposlila. Vzljubila sem kuhanje kave in opravila tečaj za baristo. Fascinantno pa mi je bilo tudi vino z vsemi tehnikami fermentacij in načini staranja.

Najina skupna pot:

Spoznala sva se v restavraciji.  Povezuje naju močna skupna strast do zabavanja, potovanja, učenja drugih kultur, predvsem pa njihovih prehranjevalnih navad.

Po več letih uživanja in raziskovanja sva se odločila za eksperimentiranje s fermentiranimi izdelki. Tako sva v iskanju fermentiranih pijač naletela na kombučo. Sprva sva jo pripravljala zase in jo postopoma izpopolnila. Odločila sva se, da bi bilo preveč sebično, da jo zadrživa samo zase. Zato bi jo rada delila tudi z vami in vas popeljala v okusen svet zdravja.

Kontaktirajte nas: